Lezárt akta: buszból akartak lopni

2017. 01. 20., p - 08:36
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győri Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két német fiatalkorú ellen.

Bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy 2016. augusztus 31-én virradóra fiatalok másztak be egy koroncói buszmegállóban leállított helyközi járatba. A helyi polgárőrök észrevették a buszban randalírozó fiatalokat, visszatartották őket és azonnal értesítették a rendőrséget. A téti járőrök a helyszínen a polgárőröktől átvettek egy 15 és egy 16 éves fiút, akik az egyik nyitva hagyott ablakot elhúzva bemásztak a jármű utasterébe. A gyanúsítottak megpróbálták elindítani a buszt - és miután ez nem sikerült - széttörtek két beltéri lámpát, a műszerfalból pedig kitépték a rádió hangszóróját és a pénztárgépet. Cselekményük közben a polgárőrök tetten érték a német állampolgárokat és átadták őket a rendőröknek.

A nyomozók előállították a fiatalokat a rendőrkapitányságra, ahol a gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A Győri Rendőrkapitányság a két külföldi fiatalkorúval szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győri Járási és Nyomozó Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.