Lezárt akta: egyetlen mozdulat

2021. 05. 13., cs - 11:26
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei vizsgálók befejezték a nyomozást egy 2020-as ügyben. A gyanú szerint egy férfi hasba szúrta ittas vezetésének hangot adó barátját.

Egy ceglédi férfi 2020. július 2-án este kért segítséget 59 éves barátjától, hogy autóval vigye el szüleihez. Beülve a kocsiba vette észre, hogy M. Bálint ittasan várja a volánnál.

Az utas indulatosan nemtetszését fejezte ki, kiszállt a kocsiból és dühében letörte a visszapillantó tükröt. M. Bálint megtorlásul barátja keze irányába szúrt egy késsel, de szerencsére nem találta el. Elbúcsúztak egymástól, majd a távolodó barátot az 59 éves férfi lassan követni kezdte autójával, közben hangos gázfröccsel, a motor turáztatásával nyomatékosítva, hogy ez a konfliktus még befejezetlen maradt. A barát válaszul felrántotta a pólóját és odakiáltott, „Gyere, akkor szúrjál le!”

Az 59 éves férfi kiszállt a kocsiból odasétált barátjához, hasba szúrta, beült kocsijába és a közeli dohánybolthoz hajtott. Vett egy sört, majd elhajtott.

Az albertirsai körzeti megbízott hívott mentőt az áldozathoz, akinek sérülését életveszélyesnek minősítették. Ezzel párhuzamosan a ceglédi járőrök hajtóvadászatot indítottak a menekülő támadó után - három órán belül megtalálták. Az avarban elbújó és a rendőrök elől szökni akaró férfit albertirsai otthonánál fogták el.

M. Bálint a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el, álláspontja szerint félelemből cselekedett, mert a sértett többször rátámadt, sőt még a tükrét is letörte.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Buszbaleset az M1-es autópályán

A bal pályatesten a belső és külső sávot a helyszíni szemle idejére lezárták, a leálló sávban rendőri irányítás mellett halad a forgalom.