Lezárt akta: elütötte

2021. 10. 18., h - 09:00
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A monori rendőrök befejezték az ügyet annak a 26 éves férfinek az ügyében, aki a gyanú szerint szándékosan elütötte haragosát.

Tettes és áldozata gyerekkori ismerősi viszonya fajult el 2019 őszére. Az utolsó cseppet egy autó nem tetsző áron való eladása szolgáltatta, az ezt követő momentumok és reakciók ellentmondásosak. A nyomozás eredménye viszont egyértelmű. A 26 éves pilisi férfi szándékosan ráhúzta a kormányt az utcán sétáló ismerősére.

Autóval közlekedett a településen a 26 éves sofőr 2019. szeptember 15-én délben, amikor a József utcában meglátta falubelijét. A kormányt hirtelen elrántva ráhúzta a gyalogosra, akit manőverével a kerítésnek sodort – az áldozat elesett. A mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba, mint kiderült, bal oldali külbokatörést szenvedett.

A 26 éves sofőr kihallgatásán a járművezetést elismerte. Állítása szerint egy láncos vascsővel kezében látta meg ismerősét, amikor otthonához akart befordulni. Közelebb érve ismerőse a vascsővel rácsapott a motorháztetőre, mire ő a csattanástól megijedve becsukta a szemét. Az autó tovább gurult, majd egy oszlopnak ütközött, ő kiugrott a kocsiból és hazaszaladt. Tagadta a szándékos elütést.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 26 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Ne cselekedj hirtelen haragból!

Lerúgta dühében volt élettársa visszapillantó tükrét, ezért rongálás vétség miatt folytattak ellene eljárás. A férfi a rendőröknek bevallotta, hogy nagyon megbánta tettét.