Lezárt akta: embercsempészek a 8-as számú főúton

2020. 10. 17., szo - 09:14
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet három szír férfival szemben folytatott.

Ahogy korábban írtuk, az Ajkai Rendőrkapitányság és a Devecseri Rendőrőrs munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztályának közreműködésével a 8-as számú főúton állítottak meg egy Ausztria felé haladó magyar, valamint egy osztrák rendszámú személygépkocsit 2020. június 5-én, 4 óra 5 perckor.

A két autóban összesen hét szír állampolgár utazott, közülük négyen illegálisan jutottak Magyarország területére.

A két sofőrt és segítőjüket, továbbá a négy illegálisan az országban tartózkodó férfit előállították. A 27 és 26 éves járművezetőket, valamint a 24 éves társukat őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az ügyészség indítványára a bíróság elrendelt.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek a négy illegális migráns ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.