Lezárt akta: Fáztak, hát beültek más kocsijába

2021. 07. 25., v - 07:29
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A váci nyomozók befejezték a nyomozást annak a két férfinak az ügyében, akik a gyanú szerint egy idegen autóját használták melegedésre. Míg kényelembe helyezték magukat, törték zúzták a járgányt.

Nem mindennapi kép fogadott egy váci férfit 2020 őszén. Reggeli ébredése után vette észre, hogy kocsijának ülésén egy idegen fekete sapka és napszemüveg, a kesztyűtartó alatt cigaretta csikk hever. Megdöbbenését tovább fokozta az ablakemelő, az ajtózsanér, a biztosíték tábla, és a betört visszapillantó tükör sérülése.

A váci nyomozók a bejelentést követően a helyszínre mentek, nyomokat rögzítettek, adatokat-és információkat gyűjtöttek. Nem sok idejükbe telt, és azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 42 éves váci R. Zoltánt és társát a 26 éves kosdi Cs. Ádámot. A két férfit 2020. november 29-én este lakhelyükön elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Elmesélték a nyomozóknak, hogy a bűncselekmény elkövetése előtt nagyon sokat ittak, fáztak, és csak melegedni tértek más autójába. A járműben okozott kárt, kényelmi szempontjaikra fogták, elmondásuk szerint próbálták a legkedvezőbb ülő testhelyzetet kialakítani, ekkor okozták a jármű sérüléseit.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két férfival szemben rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.

 

Embercsempész Csongrád-Csanád megyében

Embercsempészés miatt indult eljárás egy német tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgár ellen aki, négy illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.