Lezárt akta: hazavitte az őzgidákat

2019. 12. 14., szo - 10:45
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Ajkai Rendőrkapitányság lopás miatt folytatott nyomozást egy 45 éves nő ellen.

A rendőrségre 2019. október 20-án érkezett bejelentés arról, hogy Borszörcsökön egy családi ház melléképületében egy nő két őzet tart. A helyszínre érkező rendőrök az ingatlan udvarán megtalálták az állatokat, majd az ott lakó 45 éves nőt előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az asszony beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2019 májusában a családi háza mögötti erdőnél találta a két őzgidát, amelyek a fűben feküdtek. Hazavitte azokat, és otthona udvarában nevelte hónapokon keresztül.

A két őzet a nyomozók lefoglalták, majd visszaadták az illetékes vadásztársaság képviselőinek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Ajkai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Fontos tudni, hogy a magányos őzgidák nem betegek, nincs szükségük arra, hogy megmentsék őket. Ha gidát találnak, semmiképp se érjenek hozzá, sőt, lehetőleg ne is közelítsék meg, mert ezzel lassú éhhalálra ítélik! Ilyenkor a gidán és környezetén rajta marad az ember szaga, ezért az anyja már nem fogja elfogadni. Ha úgy látják, hogy mindenképpen segítségre van szüksége, értesítsék az illetékes vadásztársaságot vagy erdőgazdaságot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.