Lezárt akta: Időt akart nyerni

2020. 05. 27., sze - 10:02
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 23 éves Dunaharasztiban élő férfival szemben indítottak, aki egy Budapestről Pécsre közlekedő vonaton gyújtogatott a mosdóban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a MÁV képviselője tett bejelentést a rendőrségen 2020. január 17-én a kora délutáni órákban, mert a Budapest és Pécs között közlekedő vonat mosdóját ismeretlen felgyújtotta. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínre – a pincehelyi vasútállomásra – érkeztek, ahol az elsődleges adatgyűjtés után kiderült, hogy egy 23 éves dunaharaszti férfi gyújtotta meg a WC-ben levő papírtekercseket.

A rendőrök az elkövetőt előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi elszámoltatása során elmondta, hogy nem volt érvényes jegye az utazáshoz, ezért bement a mosdóba, hogy időt nyerjen, és egy cigarettacsikkel gyújtotta meg az ott levő papírokat. Az eljárás során szakértő bevonására került sor, aki megállapította, hogy a gyújtogatás nagyobb kárt is okozhatott volna a csaknem kétszáz főt szállító személyvonaton. A fentiek miatt a rendőrök módosították a 23 éves férfival szembeni gyanúsítást, és őt közveszély okozása bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az ügy vizsgálatát a Tamási Rendőrkapitányságon befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.