Lezárt akta: kábítószer az autóban

2018. 04. 16., h - 07:50
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy 38 éves pannonhalmi férfi és egy 22 éves újrónafői nő ellen folytattak nyomozást kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Győri Rendőrkapitányság járőrei 2017. augusztus 11-én 23 óra 55 perckor Győrben, a Répce utcában ellenőrizték egy személygépjármű utasát. A sofőr korábban az Eötvös park közelében elhajtott a rendőri intézkedés elől és egészen a Répce utcáig közlekedett, majd az autóját és utasát is hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A rendőrök a gépjármű ellenőrzésekor több csomag kábítószergyanús növényi származékot találtak, ezért a járműben tartózkodó 22 éves újrónafői nőt elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A nővel szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, így őt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 22 éves gyanúsított elmondta, hogy az autóban talált kábítószergyanús növényi származékról nem tudott. A nyomozás során a szakértő megállapította, hogy a járműben talált és lefoglalt bruttó 66,1 gramm anyag kábítószernek minősül.

A büntetőeljárás során a nyomozók 2018. januárjában beazonosították a gépkocsit vezető 38 éves pannonhalmai férfit, akit - elfogását követően - kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben. A férfi elismerte, hogy az autóban talált kábítószer az ő tulajdona volt.  

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.