Lezárt akta: kábítószer az autóban

2018. 04. 16., h - 07:50
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy 38 éves pannonhalmi férfi és egy 22 éves újrónafői nő ellen folytattak nyomozást kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Győri Rendőrkapitányság járőrei 2017. augusztus 11-én 23 óra 55 perckor Győrben, a Répce utcában ellenőrizték egy személygépjármű utasát. A sofőr korábban az Eötvös park közelében elhajtott a rendőri intézkedés elől és egészen a Répce utcáig közlekedett, majd az autóját és utasát is hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A rendőrök a gépjármű ellenőrzésekor több csomag kábítószergyanús növényi származékot találtak, ezért a járműben tartózkodó 22 éves újrónafői nőt elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A nővel szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, így őt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 22 éves gyanúsított elmondta, hogy az autóban talált kábítószergyanús növényi származékról nem tudott. A nyomozás során a szakértő megállapította, hogy a járműben talált és lefoglalt bruttó 66,1 gramm anyag kábítószernek minősül.

A büntetőeljárás során a nyomozók 2018. januárjában beazonosították a gépkocsit vezető 38 éves pannonhalmai férfit, akit - elfogását követően - kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben. A férfi elismerte, hogy az autóban talált kábítószer az ő tulajdona volt.  

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.

 

Lakásba törtek be

A salgótarjáni nyomozók egy 18 éves fiút vettek őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki fiatalkorú társait.

 

Megvágta az arcát

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a 44 éves férfit, aki a gyanú szerint egy láncfűrésszel sebesítette meg ismerősét.