Lezárt akta: Késélezést kínált, életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete lett a vége

2021. 11. 04., cs - 11:16
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A győri nyomozók egy 48 éves budapesti férfi ellen lefolytatták a büntetőeljárást, aki egy belvárosi társasházban ollóval többször megszúrt egy lakót.

A rendőrségre 2021. április 2-án 12 óra 38 perckor bejelentés érkezett, hogy Győr belvárosában, egy társasház lépcsőházában két férfi összetűzésbe keveredett, majd egyikük leszúrta az ott lakó személyt.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy vélhetően ittas állapotban lévő férfi több lakásba – késélezési munkák elvégzését ígérve – becsengetett, amit a lakók nehezményeztek. Ekkor a házalót a lakóház elhagyására szólította fel egy 64 éves férfi, amelyet ő nem akart teljesíteni. A két férfi előbb szóváltásba keveredett egymással, majd dulakodás alakult ki közöttük, amelynek során a házban élő személyt három alkalommal – különböző testtájékain – egy ollóval megszúrta a betolakodó, majd a helyszínről eltávozott.

2

Ugyanazon a napon, 15 óra 32 perckor ismét bejelentés érkezett a rendőrségre, amely szerint Győrben, a Török István utcán lévő társasházakban egy férfi járja a lakásokat és erőszakosan viselkedik az ott lakó személyekkel szemben.

3

Az egyenruhások a bejelentést követően – a Győri Városrendészet munkatársaival közösen – megjelentek a helyszínen, és a korábbi testi sértés elkövetőjéről rendelkezésükre álló személyleírás alapján – egy társasház lakásában – elfogták a férfit, és megállapították, hogy valóban ő követte el a bűncselekményt. 

6

A 48 éves budapesti lakost a járőrök a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol őt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A szurkálóval szemben – letartóztatása mellett – életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indult büntetőeljárás során a nyomozók a szükséges nyomozati cselekményeket végrehajtották. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai a napokban befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.