Lezárt akta: Lebuktak az öltözői szarkák

2021. 09. 16., cs - 09:19
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két helyi lakossal szemben folytattak, akik az egyik sportegyesületből loptak több héten át.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szekszárdi fociklub képviselője tett feljelentést 2021. április 22-én, mert az azt megelőző hetekben az egyesület öltözőiből több alkalommal lopott el ismeretlen illatszereket, sportcipőket, és egyéb sportfelszereléseket. A szekszárdi rendőrök nyomozni kezdtek, melynek során rövid időn belül a látókörükbe került, egy, az egyesületnél dolgozó alkalmazott, aki összefüggésbe hozható a lopásokkal. A nyomozók április 23-án reggel tetten érték a klub takarítónőjét és barátját, akiknél 22 darab, az öltözőkből ellopott tárgyat, focicipőket, tusfürdőket, hátizsákokat és egyéb értékeket találtak.

A rendőrök a 33 éves szekszárdi férfit és 34 éves barátnőjét is előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség miatt. Az elkövetők kihallgatásukkor elismerték a bűncselekményeket. A szekszárdi nyomozók a náluk tartott kutatás során korábbi lopásokból származó értékeket is találtak. A rendőrök az eljárás során több tucat sértettet azonosítottak.

A férfiről kiderült az is, hogy korábban a megyeszékhelyen egy autót is feltört, ahonnan nagyobb összeget lopott el. Neki emiatt is felelnie kell.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a szekszárdi rendőrök befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.