Lezárt akta: lopott bankkártyával jutott pénzhez a nő

2020. 06. 03., sze - 14:32
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 32 éves helyi lakossal szemben folytattak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 32 éves helyi lakossal szemben. A nő 2019. augusztus 9-én az esti órákban felment egyik ismerőse tapolcai lakásába, majd beszélgettek. Amíg a sértett egy rövid időre kiment a szobából, a tettes kivette annak pénztárcájából a bankkártyáját, és a mellette lévő papírra feljegyzett PIN kóddal együtt magához vette. Ezt követően gyorsan távozott a lakásból, és egy közeli bankautomatából az eltulajdonított kártyával több tízezer forintot vett le a számláról. A sértett másnap délelőtt észlelte a bűncselekményt, és azonnal értesítette a rendőrséget.  A rendőrök az elkövetőt 2019. augusztus 12-én a délutáni órákban otthonában fogták el, majd előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szentesnél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Jutalom a kollégáknak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesített három balatonalmádi rendőrt a gépkocsifeltörők felderítésében és elfogásában végzett munkájáért.

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Égből jövő biztonság

A legmodernebb eszközök alkalmazásával szélesítik tevékenységi skálájukat a nógrádi rendőrök.