Lezárt akta: lopott bankkártyával töltötte fel telefonegyenlegét

2019. 09. 18., sze - 15:09
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt indult büntetőeljárás egy 23 éves férfi ellen, a Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai szerint egy 23 éves várpalotai lakos 2019 februárjától több alkalommal használta az egyik ismerősétől ellopott bankkártyát arra, hogy saját mobiltelefonjának egyenlegét feltöltse. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi a sértett lakásából a bankkártyán kívül készpénzt és ékszereket is eltulajdonított több tízezer forint értékben. A férfi ellen kétrendbeli lopás vétség, csalás bűntett és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.