Lezárt akta: meghamisította az érettségi eredményeit

2020. 03. 22., v - 10:05
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunfélegyházi rendőrök befejezték az eset vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

Az egyik kiskunfélegyházi oktatási intézmény vezetője 2020. február közepén feljelentést tett a helyi rendőrségen közokirat-hamisítás gyanúja miatt. Egy 25 éves nő jelentkezett az iskolában azért, hogy angol és matematika tantárgyakból érettségi vizsgát tegyen. Az albertirsai lakos egy 2015-ös keltezésű törzslappal próbálta igazolni, hogy egy másik tanintézetben magyar nyelv és irodalomból, történelemből és biológiából már eredményes középfokú vizsgát tett.

A benyújtott irat – a kinézete és tartalmi elemei miatt – gyanús lett az iskola titkárának, ezért megkeresték a dokumentumot állítólag kiállító iskolát. A válaszlevélből kiderült, hogy az igazolás hamis: a nő bár valóban a szóban forgó intézményben érettségizett, de matematika, biológia és történelem tantárgyakból elégtelen osztályzatot kapott.

A törzslap közokiratnak minősül, így a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a lányt, aki elismerte, hogy a hamisítvány tőle származik.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

1

 

2

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam