Lezárt akta: megrongált tíz parkoló járművet

2021. 05. 30., v - 08:30
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai büntetőeljárást és szabálysértési eljárást is folytattak a 23 éves férfival szemben.

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. január 13-án délelőtt, mivel megrongáltak tíz autót az egyik megyeszékhelyi hivatal előtt.

Az ismeretlen mielőbbi felderítése érdekében nyomozócsoportot alakítottak, majd az adatgyűjtés és a kamerafelvételek elemzése alapján beazonosították a feltételezett elkövetőt.

A nyomozás adatai szerint a 23 éves kecskeméti lakos sétálás közben meglátott egy plakátot rögzítő rajszöget, amit egy gyors mozdulattal elvett, és az ujjai közé rejtett. A fiatal fogta a hegyes eszközt, és végigkarcolta a parkoló autók motorháztetejét.

Két esetben jelentősebb volt a kárt, ezért azokat büntetőeljárás során vizsgálták, míg a másik nyolc esetben a szabálysértési hatóság intézkedett a felelősségre vonásról.

A férfit március 12-én elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyet vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Juhász Józsefet

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 47 éves, cigándi férfi eltűnése ügyében.