Lezárt akta: MÉH-telepen értékesítette a lopott vasanyagot, ez lett a veszte

2021. 07. 11., v - 09:11
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt folytatott eljárást egy 22 éves férfival szemben. A napokban befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak.

 

Egy dunaújvárosi férfi tett bejelentést a rendőrségre idén februárban, miszerint betörtek egy dunaegyházi lakás nyári konyhájába, és elvitték az értékeit. A tolvaj kivágta a szúnyoghálót, és benyomta az ablakot, hogy bejusson a lakatlan házba, majd autóalkatrészeket: felniket, akkumulátort, reduktort és hűtőt lopott.

A sértett – miután látta, hogy meglopták – elindult felkutatni a holmijait, és sikerrel is járt. Az egyik közeli MÉH-telep udvarán látta meg a hiányzó felniket, majd értesítette a hatóságot. Az egyenruhások lefoglalták a lopott dolgokat, és visszaadták a férfinak. A rendőrök ezután hamar beazonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt. A jelenleg szabadlábon védekező férfi a kihallgatásán beismerő vallomást tett. A 22 éves előszállási lakossal szemben a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam