Lezárt akta: „nem tudom, miért tettem ezt”

2021. 02. 28., v - 07:44
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Emberölés kísérletével gyanúsítják a Pest megyei vizsgálók azt az érdi férfit, aki tavaly nyáron késsel támadt anyja élettársára.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2020. június 24-én délután „Megölöm a családom” – kijelentés érkezett a rendőrségre, majd a névtelen hívó bontotta a vonalat. A segélyhívó központ kezelője azonosította a helyet, ahonnan az adathiányos bejelentés érkezett. Már a közelben jártak a riasztott egységek, amikor újabb, immár segítségkérő hívás érkezett a rendőrségre. A bejelentő elmondta, érdi házukban fia és élettársa összeszólalkozott, egyikük megsérült. A járőrök egy nőt és két teraszon ülő férfit találtak a helyszínen. Az egyik férfi combja erősen vérzett, ezért mentőt hívtak. A sérültet kórházba vitték, a történtek részletei pedig néhány órával később kitisztultak.

A gyanú szerint a házban élő, 41 éves S. János aznap többször meglátogatta a közeli kocsmát, sörből és borból annyit fogyasztott, hogy délutánra elmondása szerint úgy tért haza, ahogy szokott, közepesen ittasan. Emlékei szerint a konyhában állva kezében tartotta legtöbbször evéshez használt vadásztőrét, amikor jött egy gondolat, hogy megszúrja anyja élettársát. A 66 éves férfi elhárította a hadonászó mozdulatokat, a kést szorító kéz elütése közben azonban a támadó saját combjába szúrta fegyverét. A vérzés miatt bepánikolt, hátulról ájulásig szorította áldozata nyakát, akiről végül az anya rángatta le fiát.

A támadó beismerte tettét, a gyanúsítás közlésekor az őt kihallgatónak annyit válaszolt: „Teljesen úgy volt, ahogy felolvasta”, majd hozzátette – „nem tudom, miért tettem ezt”.

A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló S. Jánossal szemben emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest megyei rendőrök befejezték, az ügy iratai átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.