Lezárt akta: rendőrkézen az embercsempészéssel gyanúsított férfi

2020. 06. 09., k - 07:48
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a szerb-magyar kettős állampolgárral szemben, aki egy koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

A szerb honosságú személyautóval érkező sofőr és utasa 2019. november 17-én pár perccel 22 óra előtt jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy az utas által átadott magyar személyi igazolvány nem részére lett kiállítva. Meghallgatása során a férfi koszovói állampolgárnak vallotta magát.

A járművet vezető férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették, majd a Szegedi Járásbíróság 2019. november 20-án elrendelte letartóztatását. A koszovói férfit a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszairányították Szerbia területére.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait megküldte az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.