Lezárt akta: szomszédos településről járt lopni

2021. 12. 07., k - 06:54
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A ráckevei rendőrök befejezték annak a 47 éves férfinek az ügyét, aki a gyanú szerint Dömsödön rövid időn belül négyszer lopott.

Rendőrökbe botlott 2021. június 29-én este Dömsödön egy férfi, akinek a ruhájából egy pár perccel korábban lopott, 5 ezer forintos pendrive került elő - a járőrök visszaadták a tulajdonosnak. Kiderült, a férfi kezéhez más is tapadt: egy tv dekóder, egy mobiltelefon, két elosztó, egy pár ortopédiai járássegítő, valamint egy zsugor ásványvíz.

A zsaruk szélesítettek, adatot gyűjtöttek, majd még három kerékpár ellopásával is összefüggésbe hozták a kunszentmiklósi férfit, aki nem volt válogatós. Ahová Dömsödön be tudott mászni, oda bemászott, ha csak letámasztott drótszamarat látott felpattant rá és elkerekezett vele. Mindhárom kerékpárt a rendőrök visszaadták a tulajdonosoknak.

A férfi a terhére rótt bűncselekményeket nem ismerte el, a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett, egyben ártatlannak vallotta magát.

A Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az egy rendbeli lopás vétségének, valamint három rendbeli szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Fekete Györgyöt

A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 41 éves helybeli férfi megtalálásában.

 

Tetten ért tolvaj

A dabasi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint egy örkényi házból pénzt lopott, ahova másnap visszament és négy tyúkot akart elvinni. Útját állták.