Lezárt akta: Tréfából rongáltak

2020. 10. 17., szo - 12:19
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 14 és egy 16 éves fiúval szemben folytattak rongálás vétség elkövetése miatt. A bűncselekmény elkövetésekor velük volt egy gyermekkorú társuk is.

Egy kálózi férfi tett feljelentést a rendőrségen 2020. február 17-én, mert a pár nappal korábban egy simontornyai telephelyen szerelésre otthagyott személygépkocsiját ismeretlenek megrongálták. Az elkövetők egy téglával bedobták az autó szélvédőjét, megrugdosták az oldalát és letörték a jármű márkajelzését is. Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást rongálás gyanúja miatt.

A nyomozás során beazonosították a feltételezhető elkövetőket, három – egy gyermekkorú, egy 14 és egy 16 éves – simontornyai fiút, akiket az eset kapcsán elszámoltattak. Mindhárman elismerték a rongálást, melyet eleinte tréfának és gyerekcsínynek gondoltak. A két idősebb fiút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.  A gyerekek szülei a csaknem 200.000 forintnyi kárt a sértettnek megtérítették.

A tamási rendőrök az eset körülményeinek vizsgálatát befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elbuszozott – felismeri?

Elkötött egy távolsági buszt a gyanú szerint a felvételen látható férfi. Segítsen azonosítani!