Lezárt akta: vitte még a porcelánt is

2021. 09. 15., sze - 08:32
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A háromrendbeli lopással gyanúsítható helyi lakos ügyében a jánoshalmi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

A Jánoshalmi Rendőrőrs munkatársai 2021. június 2-án lopás elkövetésének gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vettek egy 25 éves helybélit.

A férfi a gyanú szerint áprilisban és májusban három vagyon elleni bűncselekményt követett el. Minden alkalommal ingatlanokba tört be, kisebb-nagyobb rongálási kárt okozva a sértetteknek. Az egyik portáról csupán egy kerékpárt tulajdonított el a tolvaj, egy másik helyről azonban nem csak a biciklit vitt el, hanem értékes porcelán tárgyakat is elemelt.

Egy harmadik házból aggregátort, segédmotoros kerékpárt, olajradiátort, akkumulátorokat, hangfalat és még egy kipufogórendszert is meglovasított.

A nyomozók a zsákmány egy részét a gyanúsítottnál tartott kutatás során megtalálták, így azokat a sértettek visszakapták. A jelenleg is letartóztatásban lévő fiatal a lopásokat kihallgatása során elismerte. Ügyében a jánoshalmi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.