Lezárt nyomozás

2020. 03. 20., p - 09:57
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Halált okozó járművezetés ittas állapotban, segítségnyújtás elmulasztása és hamis vád miatt felelhet a 41 éves salgótarjáni férfi.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó járművezetés ittas állapotban, segítségnyújtás elmulasztása és hamis vád bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Sz. Lajos 41 éves salgótarjáni lakos ellen.

A férfi a megalapozott gyanú szerint 2020. január 17-én az éjszakai órákban a megengedett sebességet túllépve közlekedett tehergépkocsival a megyeszékhely belterületén, amikor elütött egy, az úttesten gyalogosan áthaladni szándékozó nőt. Sz. Lajos a járművel ezt követően megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A gyalogos a baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a 41 éves salgótarjáni lakost a balesetet követően elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki, aki vallomásában előadta, hogy a gépkocsit nem ő, hanem 34 éves férfi ismerőse vezette. A nyomozók a tanúvallomások, a beszerzett térfigyelőkamerák felvételeinek elemzése eredményeképpen megállapították, hogy a járművet – vallomásával ellentétben – Sz. Lajos vezette.  

A hatóság tagjai a 41 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, melyet az illetékes bíróság elrendelt. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján a rendőrök megállapították továbbá azt is, hogy a férfi ittasan vezette a járművet.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendőrkézen a színesfémtolvajok

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot abban az ügyében, amelyben az eljárás adatai szerint három férfi több mint kettőezer-ötszáz kilogramm rézkábelt tulajdonított el.

 

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem. Menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, végül balesetet szenvedett. A járműben tartózkodó három személy ezután is menekülni akart, végül az egyenruhások elfogták őket.