Lezárt nyomozás: jelentős mennyiségű kábítószert, de lőfegyvert is találtak az osztrák állampolgárságú férfinál

2021. 04. 26., h - 13:13
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a büntetőügy vizsgálatát.

A rendőrök egy osztrák állampolgárságú férfival szemben folytattak büntetőeljárást, aki 2020 októberét megelőzően két vásárosmiskei ingatlanban jelentős mennyiségű kábítószert termesztett. A kutatás során nyolcvanhat kábítószergyanús növényi szárat, zöld növényi maradványokat, a marihuána termesztéséhez használt mérleget, lámpatesteket és ventillátorokat foglaltak le munkatársaink. Lefoglalásra került továbbá két maroklőfegyver, valamint az azokhoz tartozó lőszerek, amelyek tartásához a férfi nem rendelkezett engedéllyel.

A nyomozók az osztrák férfit az eljárás során gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte. Vele szemben kábítószerbirtoklás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A szükséges eljárási cselekményeket a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Sárvári Járási Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.