Lezárt ügy: Emberölés bűntett kísérlet

2016. 01. 22., p - 12:01
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar megyei nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a nővel szemben, aki a megalapozott gyanú szerint élettársát egy késsel többször megszúrta, majd a férfi mikepércsi házát felgyújtotta.

 A nyomozás adatai szerint 2015. május 7-én 11 óra 30 perc körüli időben Mikepércs egyik utcájában egy nő veszekedni kezdett élettársával, akit a nála lévő konyhakéssel többször megszúrt. A férfi az utcán összeesett, amit látva a nő a helyszínről elmenekült. A bűncselekményt látta egy, az utcában lakó férfi, aki arról bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint az 56 éves B. Annát bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Ezt követően 2015. május 11-én 18 óra körüli időben B. Anna egy baltával a kezében féltékenységből ismét veszekedni kezdett élettársával, akit megöléssel fenyegetett, ezért az 59 éves férfi ijedtében otthonából elmenekült. Ezután a nő a férfi házában található ágyat felgyújtotta, ahonnan a tűz átterjedt az ingatlan többi részére is. A helyszínre érkező tűzoltók eloltották a tüzet, azonban a ház lakhatatlanná vált.

A rendőrök a ház közelében elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították B. Annát, akit a nyomozók rongálás vétség és zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak, bűnügyi őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság 2015. május 13-án elrendelt.

A nyomozás során beszerzett adatok és igazságügyi orvosszakértői vélemények alapján – tekintettel az elkövetés eszközére és körülményeire – megállapítást nyert, hogy a gyanúsított szándéka a férfi életének kioltására irányult, ezért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a mikepércsi nőt.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben emberölés bűntett kísérlet, zaklatás bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – fogvatartása mellett – folytatott nyomozást 2016. január 22-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába próbálták újraéleszteni

Ráugrott a rendőrautóra, majd rosszul lett az intézkedés közben egy férfi a VIII. kerületben. A rendőrök megpróbálták újraéleszteni, közben mentőt hívtak, de a férfi életét már nem sikerült megmenteni.