Lezárt ügy: Fegyverarzenál a gégényi nyugdíjasnál

2021. 01. 20., sze - 08:05
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse befejezte az ügy vizsgálatát.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást P. Z. 70 éves gégényi lakos ellen. A demecseri rendőrök bűnügyi információjuk alapján tartottak kutatást 2020. október 5-én a nyugdíjas férfi gégényi otthonában. A gyanúsított önként átadott a rendőröknek 1640 darab, különböző kaliberű lőszereket, amelyeket a háza udvarán elhelyezett lakókonténer alatt tartott. A rendőrök fegyvereket is lefoglaltak, gépkarabélyt, pisztolyokat, géppisztolyt, golyószórót és légpuskát. Az elvégzett igazságügyi fegyverszakértői vizsgálat eredménye szerint a légpuska lőfegyvernek, a töltények lőszernek minősülnek. A többi lefoglalt fegyver hatástalanítottnak bizonyult. A megalapozott gyanú szerint P. Z. engedély nélkül szerezte meg, és tartotta birtokában a lőszereket, és a lőfegyvert. A férfi gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerő vallomást tett, tettét azzal indokolta, hogy mindig érdekelték a katonai eszközök, így a fegyverek is, de azokkal jogellenes cselekményt nem állt szándékában elkövetni.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak egy napig örülhetett

A rendőrök alig 24 órán belül azonosították és elfogták azt a baksi férfit, aki egy ismerőse házából vitt el arany ékszereket. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

 

Hogy ne legyen halálos a döntés

Április első napjai óta egy meglehetősen sokkoló, az érzelmeket erősen megmozgató film kering az interneten: Te döntesz… a kanyarban!