Lezárt ügy: figyelmetlen sofőr ellen emelhetnek vádat

2021. 02. 21., v - 13:00
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Petőfiszállás térségében tavaly nyáron történt balesetben hárman sérültek meg. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020. augusztus 19-én késő éjjel az M5-ös autópálya petőfiszállási szakaszán személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. Az esetet a kiskunfélegyházi rendőrök büntetőeljárás során vizsgálták.

A nyomozás során kiderült, hogy egy 32 éves férfi Budapest irányából Szeged felé közlekedett egy Mercedes tehergépjárművel, előtte pedig egy Fiat Ducato kisteherautó haladt. A Fiat román állampolgárságú sofőrje az út 120-as kilométerénél fékezésbe kezdett, mert észlelte, hogy előtte egy baleset részesei az úton állnak. A Mercedest vezető bolgár férfi azonban nem vette észre a lassítást, ezért hátulról nekiütközött a teherautónak, amely ennek következtében átszakította a pályatesteket elválasztó szalagkorlátot, és a Budapest felé vezető oldal belső sávjában állt meg.  

A Fiat sofőrje és 26 éves utasa súlyos sérüléseket szenvedtek, míg a bolgár járművezető könnyebben sérült.

A bolgár férfit a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának egyenruhásai közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a nyomozás befejeződött, a keletkezett iratokat vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.

 

A KRESZ rendelkezései szerint járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó mögött – annak hirtelen fékezése esetén is – meg lehessen állni. Ez az autópályán fokozottan érvényes. Vezessenek óvatosan és körültekintően! Ne feledjék, a balesetek megelőzhetőek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogellenes gyűlés a Hősök terén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkednek.

 

Őrizetben

A helyszínen elfogták a rendőrök azt a 46 éves férfit, aki veszekedés közben megszúrta lakótársát.

 

Lezárt akták: rendszámokkal ügyeskedtek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói két olyan ügyben is befejezték a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak.