Lezárt ügy: fotókkal zsarolt a nő

2021. 09. 24., p - 12:46
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást egy ládbesenyői nő ellen.

Az eljárás adatai szerint a 46 éves nő 2021. januárjában különböző pénzösszeget követelt egy várpalotai férfitől. A sértett és a nő a világhálón ismerkedett össze, személyes találkozásra nem került sor. Az online beszélgetések során magukról kölcsönösen küldtek egymásnak fotókat, mint az később kiderült, a ládbesenyői lakos nem a saját fotóit továbbította. A férfi később fenyegető üzeneteket kapott online ismerősétől, aki pénz kifizetését követelte, ellenkező esetben a fotóit közzéteszi a munkahelyén, és a közösségi oldalon az ismerősei, családja körében. A fenyegetés hatására a sértett  háromszázezer forintot meghaladó összeget utalt át az elkövető által megadott számlaszámra több részletben. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították a 46 éves nőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozás során megállapították, hogy más sértettet is megkárosított a középkorú elkövető hasonló módszerrel. Ellene zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.