Lezárt ügy: hegesztőgépeket tulajdonítottak el

2018. 03. 20., k - 07:31
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyíregyházi nyomozók bíróság elé állítást javasolnak a gyanúsítottak ellen.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2018. február 7-én egy nyírteleki gazdasági társaság műszaki vezetője, hogy a napokban a telephelyükön található lakatos műhelyből ismeretlen tettes eltulajdonított két hegesztőgépet. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként 2018. február 22-én elfogták a feltételezett tetteseket. A nyomozás adatai szerint a közel egymillió forint értékű gépeket két munkás tulajdonította el, akik a cég alkalmazásában álltak. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 28 éves és 25 éves nyírteleki férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek. Az eljárás során a rendőröknek sikerült azonosítaniuk és elfogniuk azt a 44 éves nyírteleki férfit is, aki megvásárolta az egyik lopott gépet. Ellene orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrök a lopott hegesztőgépet a férfi lakóházának udvarán, a hátsó kertben elásva megtalálták és lefoglalták. A másik gépre a telephely közelében, egy zsákban elrejtve találtak rá a nyomozók. A lopással okozott kár az eljárás során megtérült. A büntetőeljárás alatt a gyanúsítottak szabadlábon védekezhettek.

A rendőrség a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.