Lezárt ügy: hegesztőgépeket tulajdonítottak el

2018. 03. 20., k - 07:31
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyíregyházi nyomozók bíróság elé állítást javasolnak a gyanúsítottak ellen.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2018. február 7-én egy nyírteleki gazdasági társaság műszaki vezetője, hogy a napokban a telephelyükön található lakatos műhelyből ismeretlen tettes eltulajdonított két hegesztőgépet. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként 2018. február 22-én elfogták a feltételezett tetteseket. A nyomozás adatai szerint a közel egymillió forint értékű gépeket két munkás tulajdonította el, akik a cég alkalmazásában álltak. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 28 éves és 25 éves nyírteleki férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek. Az eljárás során a rendőröknek sikerült azonosítaniuk és elfogniuk azt a 44 éves nyírteleki férfit is, aki megvásárolta az egyik lopott gépet. Ellene orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrök a lopott hegesztőgépet a férfi lakóházának udvarán, a hátsó kertben elásva megtalálták és lefoglalták. A másik gépre a telephely közelében, egy zsákban elrejtve találtak rá a nyomozók. A lopással okozott kár az eljárás során megtérült. A büntetőeljárás alatt a gyanúsítottak szabadlábon védekezhettek.

A rendőrség a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.

 

Lakásba törtek be

A salgótarjáni nyomozók egy 18 éves fiút vettek őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki fiatalkorú társait.

 

Megvágta az arcát

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a 44 éves férfit, aki a gyanú szerint egy láncfűrésszel sebesítette meg ismerősét.