Lezárt ügy: Kábítószerrel kereskedőkre csaptak le a rendőrök Nyíregyházán

2021. 11. 30., k - 13:17
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A szabolcsi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Cs. Béla. 45 éves, Cs. Béláné 44 éves, M. László 52 éves, H. Nikoletta 33 éves L. Sándor 50 éves nyíregyházi és Cs. János 38 éves budapesti lakosok ellen. A nyomozók 2020. július 13-án a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak részvételével, összehangolt rendőri akció keretében Nyíregyházán fogták el a bűnszövetség 5 tagját, valamint hatodik társuk Cs. János néhány nappal később Budapesten került rendőrkézre. A nyomozás adatai szerint a négy férfi és a két nő Budapesten vásároltak kábítószert azért, hogy anyagi haszonszerzés érdekében lakókörnyezetükben árusítsák. A rendőrök az elfogáskor 162,5 gramm amfetamin hatóanyag tartalmú kábítószert, valamint annak a kiméréshez és a csomagolásához szükséges eszközöket foglaltak le. A narkotikum árusítását a bűnös jövedelemszerzés motiválta, így az abból származó vagyont is feltérképezték a nyomozók, és lefoglaltak ékszereket, televíziót, és két személygépkocsit is. A bűnszövetség tagjait a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és öt gyanúsított esetében előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.