Lezárt ügy: két bűncselekmény elkövetése miatt kell felelnie

2021. 09. 18., szo - 08:30
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A komáromi rendőrök befejezték az eljárást az ellen a 24 éves győri férfi ellen, aki a korábban engedély nélkül elvitt autót ittasan vezette, majd tankolást követően fizetés nélkül távozott egy helyi benzinkútról.

A rendőrségre 2021. augusztus 31-én 1 óra 45 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy komáromi benzinkútról tankolást követően egy tehergépkocsi vezetője fizetés nélkül elhajtott. A rendőrök azonnal a sofőr nyomába eredtek, akit tíz perc múlva Almásfüzítőn állítottak meg. Vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra. A mérési eredmények alapján vele szemben büntetőeljárás indult, az elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt pedig az egyenruhások feljelentést tettek ellene. Eljárás során az is kiderült, hogy az autót V. Gergő a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül vitte el, és használta. Ezért ellene jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt is büntetőeljárást kezdeményeztek, a gépkocsit pedig visszaadták a tulajdonosnak. Az elkövetőt a lopás szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

Az ügyben a komáromi nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.