Lezárt ügy: Nagy értékű autókat loptak el – a zalai rendőrök elfogták őket

2020. 11. 21., szo - 06:45
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint több, mint 28 gépkocsit lopott el a két zalaegerszegi férfi.

A zalaegerszegi rendőrök igazoltattak egy férfit 2018. augusztus 30-án délután Zalaegerszeg Botfa városrészében, és ellenőriztek egy nagy értékű Jaguár típusú személyautót is, amivel a férfi érkezett a helyszínre. Az egyenruhások megállapították, hogy a járművet Szlovákiából lopták el korábban, ezért a nyomozók szemlét tartottak, a járművet lefoglalták. A férfit a rendőrök elfogták, majd az általa bérelt garázs átvizsgálása során nagyobb mennyiségű, ismeretlen eredetű gépkocsialkatrészt találtak, jellemzően Ford típusú járművekét. Széleskörű adatgyűjtést követően a nyomozók azonosították a férfi szintén zalaegerszegi társát is, aki a gyanú szerint részt vett a járművek eltulajdonításában. A gépkocsialkatrészek alapján több járművet sikerült azonosítania a zalai nyomozóknak az eljárás során, majd a bizonyítékok alapján a külföldi hatóságok bűnügyi együttműködés keretében további tizennégy körözött jármű azonosításában segítették a magyar hatóságokat, melyeket egy kivételével külföldön tulajdonítottak el a gyanúsítottak. Egy gépkocsit Győrből loptak el, de azon is külföldi rendszám volt, négy gépkocsit próbálkozásuk ellenére nem sikerült elvinniük.

A férfiakat őrizetbe vették a rendőrök, egyikük részletes beismerő vallomást tett.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya a két férfi ügyében a lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás esetében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.