Lezárt ügy: rendszámcserés kamion

2020. 02. 09., v - 08:08
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök vádemelést javasolnak a vállalkozóval szemben.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 2019. október 3-án nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen.

A gyanú szerint egy sofőr még 2019. nyarán úgy vett részt a közlekedésben egy kamionból és félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel, hogy a félpótkocsin nem az arra kiadott rendszám volt felszerelve. A jármű vezetője az útdíj-fizetési kötelezettségét is csak részben teljesítette, a jogsértéseket pedig úgy próbálta leplezni, hogy lehajtotta a kamion hűtőrácsát, amely a hatósági jelzést teljes egészében eltakarta.

A kecskeméti rendőrök a sofőrt – egy jakabszállási vállalkozót – egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével gyanúsítják. A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a vontatmányra ő helyezte rá egy másik – szintén a tulajdonában lévő – pótkocsi rendszámát.

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a kecskeméti nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Veszprém megyei évértékelő

Megköszönte kollégáinak és az együttműködő partnereknek a 2019-ben végzett munkát a megyei rendőrfőkapitány.

 

Az együttműködést értékelték

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság értekezletre hívta az illetékességi területén az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket és a polgárőr egyesületek vezetőit.