Lezárt ügyek: A rendőrök tetten érték a tolvajt

2020. 07. 09., cs - 13:36
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Betörés közben fogták el a rendőrök azt a férfit, aki egy miskolci telephelyről akart kisgépeket ellopni. A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 31 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2020. március 8-án 19 óra körül betört egy miskolci telephelyre. A férfi különféle műszaki alkalmatosságokat - fűrész, robogó, fűkasza, porszívó - készített össze, hogy azokat eltulajdonítsa.

porszívó

Állampolgári bejelentést követően a járőrök a helyszínen tetten érték a férfit, akit ezt követően előállítottak a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számon, vagy jelzést tesznek a legközelebbi rendőrjárőrnél, vagy bármely rendőrségen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 26 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 7 fő bejutását pedig megakadályozták.