Lezárt ügyek: bíróság elé állhatnak a hívatlanok

2020. 03. 24., k - 12:11
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást azokkal a múcsonyi férfiakkal szemben, akik ez év első napján pálinkát raboltak ismerősüktől.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 28 éves és egy 23 éves múcsonyi férfival szemben.

A gyanúsítottak 2020. január 1-jén 2 óra körül telefonon felhívták egyik helyi ismerősüket, hogy adjon el részükre pálinkát, mivel az övék már elfogyott. A későbbi sértett ezt megtagadta, ezért a két férfi elment a lakásához. Itt egyikőjük a házigazda tudta nélkül bement az ingatlanhoz tartozó pincébe, ahol öt liter pálinkát magához vett, amit el akart vinni, meginni. A tulajdonos mindezt meglátta, kiment az udvarra, majd számon kérte a hívatlant, amelynek során vita alakult ki. Ekkor a másik elkövető többször megütötte a sértettet, majd az alkohollal eltávoztak.

A rendőrök a bejelentést követően rövid idő alatt elfogták a két rablót, majd kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben a kerékpártolvaj

A pilisvörösvári rendőrök elfogták azt a 47 éves budapesti férfit, aki az elmúlt időszakban három bringát is elkötött Solymáron.

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.