Lezárt ügyek: ittasan vezettek, nem kellett volna

2021. 10. 21., cs - 08:20
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Két ittas járművezetővel szemben fejezték be a nyomozást a celldömölki rendőrök.

A járőrök 2021. szeptember 18-án, a délelőtti órákban igazoltattak egy személyautóval közlekedő férfit Szergény belterületén. A helyszíni intézkedés során a 49 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították.

Celldömölki munkatársaink 2021. szeptember 19-én, az éjjeli órákban, a Celldömölk és Vönöck közötti útszakaszaszon intézkedtek egy női sofőrrel szemben, aki gépkocsijával az árokba hajtott. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a 19 éves járművezető szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították.

Mindkét sofőrrel szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A szükséges eljárási cselekményeket a Celldömölki Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat a vádemelés előkészítése érdekében megküldte a Sárvári Járási Ügyészségnek.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

 … hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.