Lezárt vizsgálat – Rablás miatt kell felelnie

2020. 09. 03., cs - 14:06
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A sértett nem adta a kezében lévő csíkos szatyrot, ezért a jászladányi támadó harapással szerezte meg.

Ismeretlen férfi Jászladány belterületén haladt gyalogosan 2020. augusztus 13-án 11 óra 45 perc körül, amikor az előtte közlekedő személy kezéből többször megpróbálta kitépni annak csíkos szatyrát, amiben készpénz és személyes okmányok voltak. A támadónak a táskát nem sikerült megszereznie, ezért a sértett kezébe harapott, majd a szatyorral elszaladt. Az egyenruhások rövid időn belül azonosították, majd elfogták és a Jászladányi Rendőrőrsre előállították a rablás bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost, akit gyanúsítottként kihallgattak. A 26 éves férfi beismerő vallomást tett, ami során elmondta, hogy a pénzből italt vásárolt magának a helyi kocsmában, a szatyrot pedig – tartalmával együtt – eldobta.  A csíkos szatyrot a rendőrök kutatás során megtalálták, azt a sértettnek visszaadták. A nyomozók a jogsértőt a kihallgatást követően őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldték meg a Jászberényi Járási Ügyészségre.

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismerősétől lopott

Az oroszlányi rendőrök néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

 

Tragédia a 6-s főúton

Egy ember meghalt, amikor személyautó ütközött tehergépkocsival a főút Ercsi és Érd közötti szakaszán.

 

Körzeti megbízott forrónyomon

Adatot gyűjtött és személyismeretére hagyatkozott a ceglédi kmb-s, néhány óra alatt azonosította és elfogta a betöréssel gyanúsítható helyieket.