Lezárták a tiszakécskei strandtolvaj elleni nyomozást

2021. 11. 27., szo - 12:00
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak a 43 éves dági férfi ellen.

Strandolni ment a tiszakécskei fürdőbe egy szolnoki házaspár 2020. augusztus 30-án. A fürdés idejére a napozóágyra tették értékeiket, és őrizetlenül hagytak mindent. A délután folyamán, 17 óra tájt vették észre, hogy eltűnt a táskájuk és a törölközőjük. Ekkor értesítették a tiszakécskei rendőröket, akiknek elmondták, hogy a táskában 2 db telefon, karóra, a kocsijuk indítókulcsa, hallókészülék, személyes iratok, némi készpénz és a ruháik voltak. A tolvaj 300.000 forint értékű zsákmányra tett szert a sértettek könnyelműsége révén.

Az egyenruhások adatgyűjtésbe kezdtek, aminek eredményeként eljutottak az ellopott telefonok új használóihoz. A nyomozók kihallgatták őket, ami elvezetett a feltételezett elkövetőhöz. A 43 éves dági lakost gyanúsítottként hallgatták ki.  Az ellopott holmik egy részét lefoglalták és visszaadták a tulajdonosoknak. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát és vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Fekete Györgyöt

A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 41 éves helybeli férfi megtalálásában.

 

Tetten ért tolvaj

A dabasi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint egy örkényi házból pénzt lopott, ahova másnap visszament és négy tyúkot akart elvinni. Útját állták.