Lezárult az emberölés előkészülete miatt indult ügy vizsgálata

2019. 04. 17., sze - 09:21
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér megyei rendőrök vádemelést javasolnak a 19 éves gyúrói férfival szemben, aki a gyanú szerint szüleit akarta megöletni.

Mint arról korábban beszámoltunk, Gy. K. 2019. január hónapban elhatározta, hogy anyagi gondjai megoldása érdekében ismerősei segítségével megöleti szüleit. Ennek végrehajtására telefonon keresztül és személyseen is, több alkalommal felvette a kapcsolatot két férfival, akiknek 1-1 millió forintot ajánlott fel, amennyiben hajlandóak részt venni apja és anyja meggyilkolásában, vagy ha ajánlanak a cselekmény elvégzésére valakit. Egyikőjüket arra is megkérte, hogy az ölést követően szülei házát gyújtsa fel. A nyomozás adatai szerint a férfi korábban is foglalkozott a szülei megölésével kapcsolatos tervekkel.

A nyomozók a fiatalembert 2019. január 19-én elfogták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a Székesfehérvári Járásbíróság 2019. január 21-én elrendelt. Gyanúsított kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.  

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gy. K.-val szemben emberölés előkészülete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban a Fejér Megyei Főügyészségnek átadta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam