Listázta vásárlóit a dílerpáros – a rendőrök egy kiló amfetamint találtak a drogkereskedőknél

2020. 06. 11., cs - 09:55
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az erzsébetvárosi rendőrök több mint hárommillió forint értékű kábítószert találtak egy lakásban; a kutatás közben vásárlók is érkeztek, akik nem foglalkoztak a társasház előtt álló rendőrautókkal, és felmentek a lakásba.

Az erzsébetvárosi rendőrök bejelentés alapján jelentek meg 2020. június 9-én délután Budapest VII. kerületében, egy Jósika utcai társasház lakásánál, mert információk szerint az ott élő pár kábítószert árul. A nyomozók az akció előtt a házban információt gyűjtöttek, amely során több lakó is marihuána szagra panaszkodott, valamint az is feltűnt nekik, hogy rendszeresen érkeznek idegenek a házban lakó fiatal párhoz, majd azok rövid idő után távoznak.

A rendőrök a lakásban elfogták a 33 éves R. Györgyöt és párját, a 30 éves K. Nikolettet, majd előállították őket a kerületi rendőrkapitányságra. A rendőrök a kutatás során kábítószer-kereső kutya segítségével a mélyhűtőben egy kilogramm amfetamint, a lakásban pedig marihuánát, kábítószergyanús fehér port és gombát találtak összesen több mint 600 gramm mennyiségben. Lefoglalták továbbá az anyagok adagolásához, valamint értékesítéséhez használt mérlegeket, tasakokat, alufóliát, telefonokat és több mint 1 millió forintot. A kábítószert a férfi párjával közösen árulta, a nyomozók a lakásban megtalálták az eladásokról vezetett naplót is. A lefoglalt kábítószer értéke meghaladja a hárommillió forintot.

Miközben a VII. kerületi nyomozók a lakásban kutattak, a társasháznál három vásárló is megjelent, akiknek a kapu előtt álló rendőrautók sem voltak „gyanúsak”; felmentek a lakásba kábítószert venni, ahol már csak a rendőröket találták. A három férfit mintavételre előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói K. Nikolettet és R. Györgyöt kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig szabadult

A dunaföldvári rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves gyöngyösi férfit, aki a város több üzletéből vitt, amit ért.

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.