Lopás, rablás, végül őrizet

2021. 10. 20., sze - 07:30
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.

 

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 17-én késő délután, mely szerint Kiskunhalason egy 61 éves nőt kiraboltak. A sértett elmondta a nyomozóknak, hogy gyalogosan közlekedett a városban, és egy boltot keresett. Rövid ideje lakik a településen, ezért útbaigazítást kért egy fiatalembertől, aki készségesnek mutatkozott: azt állította, hogy tud egy olcsóbb boltot ugyanazokkal az árucikkekkel, és szívesen odakíséri az asszonyt. A férfi rövid ideig sétált gyanútlan áldozatával, majd egy elhagyatott helyre érve hirtelen megállt és ütlegelni kezdte. Az idős nő a földre esett, a fiatal pedig pénzt követelt tőle. Amikor a sértett végül átadta a nála lévő tízezer forintot, a rabló elfutott.

A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek: elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, tanúkat hallgattak ki, és számba vették a lehetséges tetteseket. Így került látókörükbe egy 21 éves soltvadkerti lakos, akit a bűncselekmény elkövetése után alig 24 óra múlva elfogtak és előállítottak.

A fiatal felnőttnek – aki kihallgatása során beismerő vallomást tett – nem ez volt az első bűntette. A gyanú szerint október 3-án és 8-án további három lopást követett el. Minden alkalommal kerékpározó asszonyokat szemelt ki, akiknek a táskáját ragadta el a biciklik kosarából.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a lopásokkal és rablással gyanúsítható férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik három férfi azonosításában, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy hét pár lábbelit tulajdonítottak el egy szegedi cipőboltból.

 

Nincs lazítás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata legutóbb 13 migráns előállítását eredményezte.

 

Egy letartóztatva, egy őrizetben

A dabasi nyomozók elfogták azt a 12 éves fiút és 13 éves társát, akik a gyanú szerint megtámadtak és bántottak egy kislányt, elvették a pénzét, majd sorsára hagyták.

 

1+6

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 41 éves magyar sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a gépkocsifeltörő

A salgótarjáni rendőrök elfogták és előállították azt a 43 éves férfit, akit többrendbeli lopás bűncselekmény elkövetése miatt hallgattak ki.