Lopások Kunágotán: őrizetben a gyanúsított

2019. 10. 11., p - 13:04
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit vett őrizetbe a rendőrség Békés megyében.

Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható férfit vett őrizetbe 2019. október 10-én a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság. Az 52 éves L. József a gyanú szerint 2019 áprilisában, Kunágotán két lakóházból lopott. Mindkét helyre úgy jutott be, hogy átmászott a kerítésen. Az egyik ház melléképületének ajtaját a szarufán felakasztva tartott kulccsal nyitotta ki. Egy fűnyírót, ásót, lapátot és vasvillát vitt el onnan, a fűnyírót el akarta adni. A másik háznál kivágta az egyik ablakon a szúnyoghálót és az épületből szerszámokat, élelmiszereket lopott. Később, 2019 augusztusában a kunágotai szociális központ épületéről 16 méter réz gázcsövet szerelt le. A csövet feldarabolta és leadta egy fémfelvásárlónál. Ezután, 2019. szeptember 11-én 7 óra körül egy óvodából számítógépet, illetve az intézmény udvaráról építőanyagot lopott. A számítógépet a rendőrök a férfi egyik rokonánál megtalálták, lefoglalták és a rokon büntetőjogi felelősségét is vizsgálják.

betörés Kunágota 201909


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Együttműködési megállapodás

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium és több, Komárom-Esztergom megyében működő oktatási intézmény vezetője együttműködési megállapodást kötött, aminek aláírására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont.

 

Megszakították a sorozatot

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott.

 

Bíróság elé állhatnak a sorozattolvajok

Befejezte az ügy vizsgálatát a rendőrség, azzal a két férfival és fiatalkorú társukkal szemben, akik több miskolci üzletből loptak el különféle árucikkeket.