Lopott állatok és bizonytalan eredetű hús

2018. 01. 31., sze - 11:31
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békés megyében a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki a gyanú szerint tanyáján lopott haszonállatokat tartott. A férfi hentesüzletében a rendőrök és a szakhatóság szakemberei bizonytalan eredetű húsokat találtak.

Lopásokkal és más bűncselekményekkel gyanúsítható férfit vett őrizetbe a rendőrség 2018. január 29-én, Békés megyében. A 65 éves férfitól a Békési Rendőrkapitányság és a Szarvasi Rendőrkapitányság bélmegyeri, gyomaendrődi és gyulai tanyákból ellopott állatokat foglalt le. A lopások 2017-ben történtek, Bélmegyerről és Gyomaendrődről 8 szarvasmarha, Gyuláról pedig 35 darab juh került a húsboltot üzemeltető férfihoz. Ezeknek az állatoknak a túlnyomó többségét a rendőrség visszaadta a tulajdonosoknak.

Emellett vannak olyan állatok is, amelyeket a rendőrség lefoglalt, de még nem tisztázott, hogy honnan származnak. A 65 éves férfi a lopott szarvasmarhák fülébe saját állatainak krotáliáit, illetve korábban már levágott marhák fülszámait tette. A Békési Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a férfi hány állat ellopásában vett részt, illetve melyek voltak azok az esetek, amikor mások által eltulajdonított állatokat vett át, helyezett el a tanyáján. A nyomozók a büntetőeljárás során tisztázzák azt is, hogy a lopás, orgazdaság és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettekkel gyanúsított hentessel kapcsolatban állóknak milyen szerepe volt a bűncselekmények elkövetésében.

A húsboltban a rendőrség 2018. január 29-én a Békés Megyei Kormányhivatal szakembereivel helyszíni szemlét tartott. Ennek során a szakhatóság elrendelte 600 kilogramm sertés-, marha-, illetve birkahús megsemmisítését, amelyek eredetét a gyanúsított nem tudta igazolni. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.