Lopott autóalkatrészeket találtak a szerelőnél

2019. 11. 17., v - 06:03
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói orgazdasággal gyanúsítják a budakalászi autószerelőt.

A rendőrségre 2019. november 13-án érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi egy budakalászi családi ház udvarán Toyotákat bont szét. Felmerült a gyanú, hogy ezek az autók bűncselekményekből származnak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói még aznap Budakalászon elfogták a 43 éves Sz. Ferencet.

A rendőrök több helyen is kutatást tartottak, ahol Toyota és Lexus autók szétbontásából származó alkatrészeket találtak, illetve olyan elektronikai eszközöket, melyekkel autókat lehet lopni.

Az alkatrészek között például volt egy olyan motorblokk, amely egy, a  XIV. kerületből 2019. március 21-én ellopott Lexusból származott.

A gyanú szerint az autószerelő tudta, hogy olyan bontott alkatrészeket vesz, amelyeket korábban ellopott autókból szereltek ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói a férfit egy rendbeli orgazdaság vétség, valamint négy rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök Sz. Ferencet őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. november 15-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közös szolgálat

A Simontornyai Rendőrőrs egyenruhásai a Tamási kistérség polgárőreivel együtt láttak el közös járőrszolgálatot Ozorán.

 

Vitt mindent

A tarnabodi férfit őrizetbe vették a rendőrök.

 

A türelmetlenség hibához vezet

Szabálysértési eljárást kezdeményeztek a járőrök egy sofőr ellen, aki Miskolcon a Mátyás király úton személygépkocsijával több kiemelt szabálysértést követett el.