Lopott bankkártyával, kilenc alkalommal kísérelt meg készpénzt felvenni

2019. 07. 06., szo - 07:55
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Kórházban lábadozó ismerőse állapotát kihasználva vette el a sértett bankkártyáját a férfi. A dunaújvárosi rendőrök befejezték a csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy vizsgálatát.

A dunaújvárosi kórház egyik kórtermében feküdt a sértett 2019. február 12-én délelőtt, amikor egy férfi bejutott a szobájába és az alvó nő mellett lévő táskából kiemelte annak pénztárcáját, abból kivette a sértett bankkártyáját, majd elsietett a kórházból. A váratlan vendég távozásakor éppen felébredő nő azonnal ellenőrizte értékeit, melynek során tapasztalta, hogy eltűnt a bankkártyája, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A dunaújvárosi nyomozók a széleskörű adatgyűjtés eredményeként azonosították az elkövetőt, akit csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.  A 38 éves férfi beismerő vallomást tett, melynek során elmondta, hogy az ismerősétől, annak tudta és beleegyezése nélkül elvette bankkártyáját, amivel többször próbálkozott készpénzt felvenni, sikertelenül.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadta. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam