Lopott gépkocsival hajtott rendőrautóknak

2017. 10. 29., v - 04:50
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Budakalászon próbált meg elmenekülni a rendőrök elől egy körözött férfi.

A Szentendrei Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett és segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. József pomázi lakos ellen.

 

Jelenlegi adatok szerint a 33 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. október 28-ára virradó éjszaka, egy budakalászi ingatlan előtt leparkolt Suzuki Swift típusú gépkocsit eltulajdonított. A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtést követően 2017. október 28-án délután megjelentek egy budakalászi háznál, ahol az utcán felfigyeltek a korábban ellopott Suzukira. A jármű vezetőülésében helyet foglaló J. Józseffel szemben a rendőrök ekkor intézkedést kezdeményeztek, amelynek során a férfi az egyik rendőrt megütötte, a gépkocsival pedig megkísérelte a helyszínt elhagyni. A rendőrök elugrottak a jármű elől, ami ezután két leállított szolgálati gépkocsinak ütközve állt meg.

 

J. Józsefet és a Suzuki utasát – aki előzőleg a rendőröket észlelve kiszállt a gépkocsiból – a helyszínen elfogták, ezt követően a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök megállapították, hogy a 33 éves férfi ellen a szentendrei rendőrök egy 2017. október 10-én Pomázon történt segítségnyújtás elmulasztása miatt indított büntetőeljárásban elfogatóparancsot bocsátottak ki. A lopott gépkocsiban utasként tartózkodó 27 éves budakalászi férfi szerepét az ügyben a nyomozók még vizsgálják.

 

J. Józsefet kihallgatását követően őrizetbe vették, az eset további körülményeit hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vizsgálja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.