Lopott, zsarolt, a rendőrök elfogták

2020. 06. 09., k - 13:58
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Három helyről lopott egy férfi Békéscsabán. Az egyik helyen, ahonnan egy mobiltelefont vitt el, zsarolással több tízezer forintot szerzett meg egy idős nőtől. A rendőrség a férfi ügyének vizsgálatát befejezte.

Lopással és zsarolással gyanúsítható férfi ügyét adta át a Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyészségnek. A 30 éves békéscsabai N. Zsolt 2019 októberében, Békéscsabán három helyről lopott. Egy ház garázsából sarokcsiszolót és fúrógépet, egy másik lakóházból pedig egy háromrészes alumínium létrát vitt el. Emellett megkárosított egy 75 éves nőt is. Egy ismerősétől hallotta, hogy az asszonynak van eladó pálinkája, ezért csengetett be hozzá. Amikor a nő beengedte, azzal fenyegette meg őt, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor bejelenti a hatóságnak, hogy otthonában pálinkát árusít. Az idős asszony azért, hogy ezt ne tegye meg, közel 90 ezer forintot adott neki. A férfi a pénz mellett elvitte a nő mobiltelefonját is. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket és a büntetőeljárás iratait 2020. június 8-án továbbította az ügyészségre.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két kilométeren belül kétszer is bemérték

A szolnoki rendőrök összehangolt sebességmérést hajtottak végre a 4. számú főút Szolnokot elkerülő szakaszán 2020. szeptember 29-én, amelyben álló helyzetű és menetközben történő sebességmérést kombináltan végeztek.

 

Két határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

Újabb határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Táblákat döntött ki

Jobbágyi külterületén ismeretlen tettes döntött ki közúti jelzőtáblákat; kérjük a lakosság segítségét!