Loptak, amerre jártak

2019. 11. 09., szo - 08:06
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Üzletszerűen elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás egy 20 éves férfi és 23 éves társa ellen. A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2019. szeptember 18-án kora délután Veszprém belvárosában ismeretlen személyek ellopták a sértett táskáját a benne lévő iratokkal és készpénzzel együtt. A cselekményt észlelve a közelben lévő járókelők az egyik férfit visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. A 20 éves újszászi lakost az intézkedő járőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Társát közben tovább keresték, majd nem sokkal később a 23 éves csajági férfit is elfogták, előállították, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – mindkét személyt gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók.

Az eljárás során a rendőrök azt is megállapították, hogy a gyanúsítottak 2019. szeptember 14-én reggel Veszprém belvárosában egy kávézóból süteményeket és értékes szeszes italokat tulajdonítottak el. Később az édességet elfogyasztották, míg az italokat értékesítették. Cselekményükkel húszezer forintot meghaladó kárt okoztak.

A fentieken túl a két férfi 2019. szeptember 17-én délelőtt egy herendi élelmiszerüzletben az eladók figyelmét elterelve egy csomag mogyorót vitt el, majd délután ide visszatérve csokoládékat loptak kétezer forintot meghaladó összértékben.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott, a rendőrség büntetőeljárást indított ellene

Szállásadója széfét feszítette fel egy férfi Gyulán. Több mint egymillió forintot és egy aranygyűrűt vett ki belőle. A nyomozók megtalálták az ékszert, illetve a pénz egy részét és visszaadták a tulajdonosnak.