Magyarország - Norvégia

2018. 07. 13., p - 08:31
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók zálogházakban találtak olyan ékszereket, amelyeket Norvégiában elkövetett fegyveres rablás során vitt el egy szerb állampolgár.

A norvég bűnüldöző szervek jogsegély keretében keresték fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályát. A kérelem teljesítését a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség koordinálta. A magyar nyomozók házkutatást tartottak 2018. április 11-én és 2018. július 9-én több budapesti zálogházban, amely során olyan ékszereket – 18 gyűrűt és két pár fülbevalót – találtak, amelyeket egy Norvégiában elkövetett fegyveres rablás során vitt el egy szerb állampolgár 2018 februárjában.

A magyar és norvég társhatóságok együttműködésének eredményeként sikerült a BRFK Rablási Osztály nyomozóinak visszaszerezni az ékszerek egy részét, közel ötmillió forint értékben. A fővárosi rendőrök a lefoglalásokkal olyan bizonyítékokat is beszereztek, amelyek a Norvégiában elfogott elkövető bűnösségét nagymértékben megerősítik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb migránscsoport

Tizenöt illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében.

 

Magánlaksértés és testi sértés

A nyomozók őrizetbe vették azt a három helybélit, akik a gyanú szerint berúgták az egyik kiskunhalasi ingatlan kapuját, majd az udvaron bántalmazták az ott lakó férfit.