Már markában érezte a pénzt az uzsorás, amikor lecsaptak a budapesti rendőrök

2020. 10. 17., szo - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Összehangolt akcióban fogták el azt a 24 éves férfit, aki a gyanú szerint családja megölésével fenyegette meg adósát.

A zuglói nyomozók egy 2020. szeptember 29-én kapott információ alapján kezdtek el nyomozni uzsora gyanúja miatt egy budapesti férfi ellen. A rendőrök adatai alapján a férfi több esetben adott rövid határidejű kölcsönöket egy korábbi iskolatársának, majd a tartozást 50 százalékos kamattal emelve követelte vissza. A rendelkezésre álló adatok szerint a hitelező összesen 3,2 millió forintot adott kölcsön gyermekkori ismerősének, viszont vissza már 8,4 millió forintot követelt tőle. Amikor a férfi nem tudta az uzsorakamattal emelt kölcsönöket visszafizetni, hitelezője megfenyegette adósa barátnőjét és családját is. 

A nyomozás adatai szerint a 24 éves M. Péter családja megölésével fenyegette meg a sértettet, barátnőjének a megfélemlítés eszközeként pedig olyan képet küldött, melyen egy nőt ábrázol egy autó csomagtartójában megkötözve. 

 A megfélemlített adós nem mert szólni a rendőröknek, mert félt, hogy M. Péter beváltja fenyegetését. A nyomozók felkutatták a sértettet és megtudták azt is, hogy a férfi 5,1 millió forintot fizetett eddig vissza, legközelebb pedig október 5-én fog találkozni zsarolójával egy újabb törlesztés miatt.  

A nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztállyal közös akciót szerveztek a találkozó napjára és körülvették azt a zuglói gyorséttermet, ahol a két férfi találkozott. M. Péter nem sejtette, hogy adósa nem egyedül vár rá; a rendőrök közvetlen a pénzátadás után rajtaütöttek, a sértett által átadott 100 ezer forintot pedig lefoglalták. 

Elfogását követően a rendőrök M. Pétertől lefoglaltak egy nagyértékű BMW-t is, az eljárás során azt is vizsgálják, hogy az autó bűncselekményből szerzett vagyonhoz köthető-e.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói M. Pétert zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság október 8-án elrendelt. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elbuszozott – felismeri?

Elkötött egy távolsági buszt a gyanú szerint a felvételen látható férfi. Segítsen azonosítani!