Maroklőfegyver és lőszer is volt nála, a nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát

2020. 02. 29., szo - 07:30
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy szlovák férfi engedély nélkül hozta Magyarország területére a maroklőfegyverét.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság EKÁR Ellenőrzési Osztály járőrei 2019. november 7-én 17 óra körül ellenőriztek egy tehergépkocsit az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán. A járművet egy 44 éves szlovák férfi vezette. Az ellenőrzés során, a vezetőülés mellett a járőrök egy maroklőfegyvert találtak, benne 17 darab lőszerrel. Kiderült, hogy a férfi csak Szlovákia területén rendelkezett a fegyver tartásához szükséges engedéllyel, azonban a fegyverre és a lőszerre vonatkozóan európai útlevéllel nem rendelkezett, így Magyarország területére engedély nélkül hozta be.

A sofőrt a Komáromi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vétség miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök a fegyvert és a lőszereket lefoglalták. A Komáromi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Komáromi Járási Ügyészségnek.

2

1

     


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a verekedő fiatalok

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak az öt férfinak az ügyében, akik ellen garázdaság, valamint súlyos testi sértés miatt folyt nyomozás.