Meg akart fordulni autójával a férfi, balesetet okozott

2020. 04. 09., cs - 09:27
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 76 éves ugodi sofőrrel szemben folytatott.

Az eljárás adatai alapján 2020. január 30-án délután egy 76 éves ugodi lakos Pápa belterületén közlekedett személygépkocsijával. Haladása során meg akart fordulni járművével, lehúzódott az út szélére, majd anélkül kezdett balra kanyarodni, hogy meggyőződött volna elsőbbségadási kötelezettségéről. A sofőr a szemközti forgalmi sávban szabályosan közlekedő motoros elé hajtott, és összeütköztek. A baleset következtében a motorkerékpárral közlekedő férfi súlyos sérüléseket szenvedett.   

Az autó sofőrje ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Marokkói határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.